söndag 12 juli 2009

Klubbpaddling Misterhult 12-14 Juni

Andra klubbpaddlingen för i år ägde rum i Misterhults skärgård strax söder om Västervik. Fem stycken var det som trotsade väderprognoserna om hällregn och blåst.

Fredagen började som utlovat med regn och det höll i sig nästan hela vägen ner mot Östra Skälö där vi skulle lägga i. Men strax innan vi kom fram så blev det uppehåll och vi kunde packa kajakerna i lugn och ro.

Från Östra Skälö paddlade vi mot sydöst med en del motvind att stångas med. Vi gick in mellan Lilla Bergö och Kärsmansholmen och sedan vidare runt Älö innan vi slog läger på Kärsmansholmen. Tälten slogs upp, mat och dryck dukades fram och det blev en trevlig fredagsmiddag.

Tidigt på lördagsmorgonen kom en regnskur så det var bara att vända på sig i sovsäcken och sova vidare. Vid 9-snåret började vi titta ut ur våra tält och ta fram frukosten.

När vi kom i kajakerna runt halv 12 fortsatte vi sydost mot Strupö. Sedan snirklade vi oss norrut medans molnen började spricka upp och tillslut kom solen fram. Lunchplats blev en häll norr om Berkskär. Lunchen intogs under strålande sol och efter maten blev det ett bad.

Målet för dagen var att paddla förbi Örö, på Husholmen precis söder om Örö pågick en vigsel när vi paddlade förbi. Vackert var det! Sedan var det jakt på lägerö som var på programmet, efter lite velande från vissa hitttades en lämplig ö. Det blev en trevlig middag även denna kväll.






På söndagsmorgonen vaknade vi av att vinden ryckte och drog i tälten. Frukosten åts i lä av en klippa. Vi visste att vinden skulle öka så vi låg nära Eknö för att kunna gå i lä "hemmåt". Blev ett par kilometer med kämpig motvind innan det blev en lugn paddling längs med Eknös östsida.

Lunchen blev också på söndagen solig och varm då vi tog en plats på södra Eknö som låg i lä. Sista sträckan mot bilarna gnetade vi på i motvinden.

Denna paddling blev bra mycket bättre än man hoppats på vädermässigt, men det är ju roligt med lite växlande väder.

Vi som paddlade: Anna L, Johan K, Kristian, Per-Eric och Anna E (Anna E gick havskajakkursen knappa månaden innan denna tur, hade inga problem att hänga med trots lite busväder!)

Per-Eric

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar