söndag 20 juni 2010

Gryts skärgård – Harstena paddling som blev något helt annat

Vi var tio personer med lite olika avresetider som skulle paddla Gryts skärgård med Harstena som delmål.

Förtrupperna, Mats, Ulf, Kenneth och Tommy lämnade Örebro redan på fredag morgon. Medan övriga tog sitt ansvar och jobbade fram till lunch.

Vädergudarna lovade mycket vind och ganska risigt väder. Vinden kom vill jag lova men solen var också ganska närvarande.

Från Eköns camping paddlade vi ut mot Långholmen, söder om Fångö, i dimma. Lite repris på Kristi himmelfärds paddlingen.

Förtrupperna hade redan skapat en lägerplats med tarp och eldstad så det var bara att checka in för oss när vi hittade lägret. Kvällen avlöpte lugnt och fint med en del matdiskussioner som sig bör. Regnet kom på besök men vi satt lugnt kvar under tarpen mätta och belåtna.

Lördag:
Vid tretiden på morgonen började det att röra på sig ordentligt i trädkronorna. Vinden tog sig in i sundet och några av tälten var stundom som svävande mattor. Mats och Ulfs kajaker fick sin del av vinden, bl.a. så hamnade Mats kajak upp och ner av en vindby.

Vi höll öråd och bestämde oss för att låta lägret stå kvar och göra kortare turer där var och en kunde välja svårighetsgrad. Att paddla till Harstena var inte akuellt i 12-15 m/s.


Vi lät oss inte nedslås utan tog oss ut i vind och vågor för att känna lite på havets styrka. Det blev även tid för kontemplation, öpromenader och mer eller mindre vila. Vissa vilade lite mer än andra.
På kvällen var det hög nivå i några av köken och diskussioner om huruvida entrecote är entrecote avhandlades.

söndag:

En fantastisk skärgårdsmorgon mötte oss när vi tittade ut ur våra boningar av polyester.

Efter frukost paddlade vi norrut mot Laxvarp och dess omgivningar. Efter en fika på en fantastiskt trevlig häll så rundar vi Fångö och börjar paddla mot fastlandet.
Vi avslutar med lunch på ett skär innan det bär av mot Eköns camping.
Väl där träffar vi Erik & Pia kajak.nu. Mats och jag passar på att snacka lite med dom och känna på Eriks nya Clapotis kajak i carbon.

Summa summarum en trevlig helg med en del nya ansikten vilket gläder
oss.

Johan vid pennan och Anna vid kameran.

1 kommentar:

  1. Hej,
    Kul att ses lite snabbt. Hoppas det blir fler gånger.
    Vi hade en riktigt go vecka med besök på bland annat Häradsskär och Harstena.
    /erik

    SvaraRadera